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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  16/04/2004
Data da última atualização:  16/04/2004
Autoria:  GOMEZ-VASQUEZ, R.; DAY, R. C.; BEECHING, J. R.; COOPER, R. M.
Título:  Biochemical components of disease resistance of cassava.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Mandioca, Salvador, v. 17, p. 40, nov., 1998., Suplemento.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Resistant genotypes offer the only durable, practicable means of controlling Xanthomonas bacterial bligth, but the nature of defences of cassava to this and to other diseases are virtually unknown. Suspension cultured cells in vitro show a series of resistance related responses to a range of microbial elicitors such as glucans from yeast and Colletotrichum, and to certain endogenous elicitors such as oligogalacturonides, jasmonic acid and glutathione. Surprisingly, pure LPS was ineffective but crude commercial EPS [xanthan] had effect. Auxin levels had a profound influence on intensity of cellular responses. This facile system has revealed a rapid [from 3 mins] and intensive, extracellular oxidative burst [as MO2] which can function as a first fine of defence by creating toxic Conditions, cross-linking cell wall components and as a diffusible signal. Subsequently, defence-related genes such as PAL are induced which may contribute to formation of flavonoids and antibacterial compounds. The oxidative burst may derive in part from the increased activity or production of peroxidase or from xanthine oxidase which is constitutive; gene[s] for the latter are under study. Similarly, in plants in response to incompatible bacterial pathogens, there is rapid generation of peroxide associated with plant cell walls, as revealed by cerium chloride and transmission EM; other localised increased were in peroxidase, PAL and its mRNA [revealed by in situ hybridisation], flavonoids and unknow... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF20986 - 1ADDAP - --633.68205
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  14/10/2011
Data da última atualização:  28/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, F. C. da; MURAOKA, T.; CASTRO, P. R. de C. e; FREIRE, F. J.; TAVARES, S.
Afiliação:  FABIO CESAR DA SILVA, CNPTIA, FATEC; TAKASHI MURAOKA, CENA/USP; PAULO ROBERTO DE CAMARGO E CASTRO, ESALQ/USP; FERNANDO JOSÉ FREIRE, UFRPE; SILVIO TAVARES, APTA.
Título:  Avaliação da adubação nitrogenada e potássica em soqueiras de cana-de-açúcar sem queima.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 33., 2011, Uberlândia. Solos nos biomas brasileiros: sustentabilidade e mudanças climáticas: anais. [Uberlândia]: SBCS: UFU, ICIAG, 2011.
Páginas:  p. 1-4.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Avaliou-se o desempenho, em produtividade, pela aplicação do nitrogênio e do potássio em agrossistema canavieiro sem queima, analisando os reflexos de suas combinações, na produção de biomassa, na absorção de nutrientes pela planta, as perdas no sistema e os impactos no ambiente. Nos experimentos combinaram-se a adubação nitrogenada e potássica em 16 tratamentos, nas doses de 0, 50, 100 e 150 kg/ha, para fins de obter a maior produtividade econômica desejada, com menores impactos ambientais e adequação à legislação vigente. A adubação nitrogenada recomendada para cana sem queima foi de 50 a 100 kg de N por hectare, dependendo da adição de fertilizante K - potássico, o qual é recomendado 100 kg de K por hectare para satisfazer a necessidade da planta.
Palavras-Chave:  Adubação nitrogenada; Adubação potássica; Energia renovável; Soqueiras de cana-de-açúcar.
Thesagro:  Gramínea; Nitrogênio; Produção Vegetal.
Thesaurus NAL:  Nitrogen; Renewable energy sources; Sugarcane.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/43372/1/1238-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA15987 - 1UPCAA - DD2011.00005
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